Ovoce a zelenina sušené mrazem
Nejprodávanější
Mrazem sušené ovoce, nebo chcete-li lyofilizované ovoce. Lyofilizace je proces, kdy se ovoce za velmi nízkých teplot vymrazí tak, že z něj vysublimuje veškerá voda. Zajímavé je, že se tímto procesem zachraňují například povodněmi zasažené vzácné knihy a jiné archiválie. Nás ale spíš zajímá to, že tento proces sušení ovoce je velmi šetrný k živinám, není nutné používat konzervanty, barviva ani stabilizátory vzhledu. Ovoci zůstává původní přirozená barva a vzhled. Stejně tak vůně a chuť je velmi podobná ovoci čerstvému. Ovoce je velmi lehké, protože ztratilo většinu své hmotnosti spolu s vodou. Lyofilizované ovoce můžete přidávat do Vašeho domácího müsli, zdobit s ním ranní kaši nebo jen tak křupat. Skvěle se hodí na výlety, protože je velmi lehké a dodá spoustu kvalitní energie.