Nové objednávky budou odesílány po Novém roce. Děkujeme za Vaši přízeň, přejeme krásné Vánoce a šťastný nový rok! Nové objednávky budou odesílány po Novém roce.

Nepečené čokoládové pop koláčky s vlašáky, pistáciemi a kokosem

Pár slov o receptu

Tento recept jsme objevili před asi 4 lety při brouzdání internetem, když jsme byli znudeni klasickým nezdravým cukrovím. Již několikrát jsme toto nepečené a zdravé čokoládové "cukroví" doma o vánočních svátcích vyzkoušeli a mělo vždycky velký úspěch! Jedná se o rychlé veganské "koláčky" nebo spíše takové kuličky, které navíc neobsahují žádné cukry a jsou gluten free! Takže nebudete muset po Vánocích rovnou do fitka :-) Určitě doporučujeme vyzkoušet, tahle dobrůtka je perfektní alternativou klasického cukroví plného cukru, mouky, živočisných tuků a proteinů, atd... 

Nakupte si u nás čerstvé a kvalitní suroviny za jednu z nejlepších cen na trhu a tento recept na zdravé vánoční cukroví bude ještě o level výše! :-)

Ingredience nepečené čokoládové pop "koláčky"

Kokosová mouka 1/2 šálku
Kokosový prášek 1 lžíce
Veganský protejnový prášek 2 lžíce
Mandlové mléko 1/2 šálku
Javorový syrup 1/4 šálku
Čokoládové kousky 1/2 šálku
Kokosový olej 2 lžíce
Pistácie 1/4 šálku
Vlašské ořechy 1/4 šálku
Kokos 1/4 šálku

 

Postup

  1. Připravte si plech, pečící papír a mísu.
  2. V misce smíchejte kokosovou mouku, kokosový prášek, veganský proteinový prášek, mandlové mléko a javorový syrup.
  3. Rozehřejte si čokoládové kousky a smíchejte je se dvěma lžícemi kokosového oleje. Pak vše vmíchejte do směsi.
  4. Je možné ještě přidat nějaké celé čokoládové kousky, pokud si někdo rád trochu více osladí život :-)
  5. Poté vytvoříme kuličky zhruba velké jako je polévková lžíce (tento recept je na 15 ks).
  6. Jednotlivé kuličky vyskládáme na pekáč vyložený pečícím papírem a dáme vychladnout na 20 minut do lednice.
  7. Na čokoládovou polevu si rozehřejeme čokoládové kousky a kokosový olej a promícháme je do sebe.
  8. Kuličky vytáhneme z lednice a obalíme pravidelně v polevě. Necháme okapat přebytečnou čokoládu.
  9. Nyní ozdobíme oříšky, kokosem a pistáciemi a necháme vychladnout. 

TIP: Doporučujeme opravdu použít v tomto případě kokosou mouku, která dodá receptu strukturu. Absorbuje nejvíce tekutin a tím pádem vše drží krásně pohromadě.

Fotogalerie

 

Nutriční hodnoty na 100 gramů

Energetická hodnota
bude doplněno
Tuky  
- z toho nasycené mastné kyseliny  
Sacharidy  
- z toho cukry  
Bílkoviny  
Vláknina

Sledujte nás na Instagramu