Kukuřičný burger se špenátem a semínky
I příznivci rostlinné stravy si můžou pochutnat na vynikajícím burgeru bez masa. Tento z kukuřičné mouky a semínek je navíc úplně bez lepku. Pojďte si ho s námi připravit!
Neznáme snad nikoho, kdo by si jednou za čas nepochutnal na šťavnatém burgeru. A platí to i pro všechny vegetariány a vegany! Jejich kuchyně vyloženě chrlí nápady, jak v receptu maso bravurně nahradit. Tak hurá na to!
Na 4 burgery:
- 60 g kukuřičné mouky
- 150 g listového špenátu (čerstvý i mražený)
- 250 ml vroucí vody
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžíce dýňových semínek
- 1 lžíce lněných semínek
- 2 stroužky česneku
- 1 cibuli
- 1 čerstvou chilli papričku (nemusí být)
- sůl a pepř
- řepkový olej na smažení
K podávání:
- 4 bulky
- rajčatovou salsu či kečup
- čerstvý špenát
- 1 červenou cibuli
Postup:
- Semínka opražte nasucho a dejte stranou.
- Cibuli a chilli papričku nakrájejte najemno a osmažte v hrnci na trošce oleje.
- Přidejte nasekaný špenát, česnek a nechte zvadnout.
- Do hrnce přisypte kukuřičnou mouku, sůl, pepř a zalejte vroucí vodou.
- Směs vařte do zhoustnutí.
- Nakonec přidejte opražená semínka a nechce vychladnout.
- Z těstíčka vytvarujte burgery a smažte z obou stran na rozpáleném ohni cca 10 min dozlatova.
Hotové burgery podávejte dle libosti. My zvolili kaiserku s kečupem, cibulí a polníčkem, ale představivosti se meze nekladou.
Pokud máte intoleranci na lepek, kaiserku nahraďte bezlepkovou bulkou nebo si dejte burger zcela bez housky. Tzv. naked burgery poslední dobou dost frčí!
Tak co, už žhavíte pánve? :)