Zdravá varianta Kinder Pingui
Tyhle řezy si zamilují nejen děti! O zdravější verzi oblíbených řezů se s námi podělila lifestyle blogerka Lucie Šumová, která na zdravé dobroty nedá dopustit. Kromě toho, že jsou řezy neskutečně chutné, jsou také snadné na přípravu. Takže i když nejste ještě ošlehaný cukrář, můžete se do pečení bez obav pustit.
A co budete potřebovat?
Korpus
- 4 vejce
- 5 lžic kakaa
- 4 lžíce špaldové mouky
- špetka soli
- 100 ml vody
- troška kypřícího prášku
Náplň
- 200 g tvarohu
- 150 g ricotty
- 4 lžíce proteinu
- lžíce medu
- strouhaný kokos
Poleva
- 100 g hořké čokolády,
- 70 ml kokosového mléka,
- strouhaný kokos na posypání.
Postup
Nejdřív si připravíme korpus. Než se do toho dáte, předehřejte si troubu na 200 °C, ať pak nemusíte čekat. Mezitím oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh. Poté všechny ingredience smíchejte dohromady a rozprostřete na plech. Pečte cca 15 min na 200 °C.
Než se korpus upeče, smíchejte všechny suroviny na krém a vyšlehejte je.
Upečený korpus rozdělte napůl a po vychladnutí každý díl potřete stejně vysokou vrstvou krému. Rozehřejte čokoládu s mlékem, aby vznikla tekutá poleva. Jednu polovinu polijte čokoládou a dejte zamrazit na 10 min. Poté překryjte druhou částí, polijte čokoládou, posypte kokosem a dejte opět zamrazit. A je hotovo!
Tak co, namlsali jsme vás?