Nové objednávky budou odesílány po Novém roce. Děkujeme za Vaši přízeň, přejeme krásné Vánoce a šťastný nový rok! Nové objednávky budou odesílány po Novém roce.

Exotický ananasový cheesecake s kokosem

upr-Ananas_obr_blog_recept-2

Za exotikou nemusíte daleko. S tímhle vymazleným cheesecakem docestuje exotika přímo do vaší kuchyně. Chcete mít koláč dokonale hladký? Máme pro vás tip – když budete mít suroviny o pokojové teplotě, náplň se vám nesrazí a dort bude nejen dobře vypadat, ale také se lépe krájet. Ideálně je tedy vyndejte tak 3 hodiny před pečením.

Dost bylo povídání, pojďte se raději podívat, co všechno budete na pečení potřebovat:
 

Na vymazání formy:

  • přepuštěné máslo ghí

Na krustu:

  • 200 g oblíbených sušenek (například máslových)
  • 60 g másla

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 100 g tvarohu
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce + 1 žloutek
  • strouhaný kokos

Želé:

Na dozdobení:

 

upr-Ananas_obr_blog_02-2

Postup:

Suroviny máte připravené, tak si vyhrňte rukávy a pojďte se vrhnout na přípravu. Vše jsme vypsali postupně, takže se nebojte, že byste na něco zapomněli.

  1. Příprava formy

Připravte si formu o průměru 23 cm. Rozdělávací vymažte máslem, pokud máte jednodílnou, tak ji vyložte pečicím papírem. Jinak dort nedostanete ven v celku, a to by byla škoda.

  1.  Příprava krusty

Na krustu použijte oblíbené sušenky. Ty rozdrťte v mikrotenovém sáčku, nebo je rozemelte v kuchyňském robotu a zapracujte spolu s rozpuštěným máslem. Vzniklou hmotou vystelte dno vymazané formy a pečlivě upěchujte dnem skleničky. Čím méně vzduchu na dně zůstane, tím lépe, tak se nebojte přitlačit.

Připravenou krustu nechte v lednici zatuhnout, stačí po dobu, než připravíte krém.

  1.   Příprava krému a pečení

Nejlépe se vám bude pracovat se surovinami o pokojové teplotě, z lednice je proto vyndejte ještě dříve, než se dáte do příprav.

Mascarpone s tvarohem ušlehejte dohladka, poté přidejte třtinový cukr nebo jiné, alternativní sladidlo (ale pozor, mohlo by ovlivnit konzistenci). Postupně vmíchejte všechny další suroviny, nalijte do formy a nechte 5 až 10 minut stát v pokojové teplotě.

Mezitím si vyhřejte troubu na 160 °C, vložte koláč, nastavte časovač na 10 minut a poté stáhněte na 110 °C.

Pečte zhruba 30 minut a průběžně kontrolujte vpíchnutím špejle. Až vám bude tvarohová náplň připadat hotová, vypněte troubu a nechte v ní koláč ještě chvíli vyhřívat. Poté troubu pootevřete, aby mohl postupně chladnout.

  1.   Želé

Šťávu si rozdělte na poloviny. První část rozehřejte na mírném plameni a rozmíchejte s vanilkovým pudinkem. Zbytek šťávy přimíchávejte až do zhoustnutí a přidejte na kousky nakrájený sušený ananas. Hotové želé vlijte na koláč a nechte vychladnout.

  1.   Dozdobení

A teď už zbývá jen třešnička na dortu, a to v podobě strouhaného kokosu, kterým koláč posypte. K naprosté dokonalosti už zbývá jen dozdobit kolečky sušeného ananasu.

Dobrou chuť! A nezapomeňte nám dát vědět, jak se vám cheesecake vydařil!

upr-Ananas_obr_blog_01-3

Sledujte nás na Instagramu